Arama

Santa Farma İlaç’tan Yeni Blister ve Kutulama Hattına Büyük Yatırım

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve bu yıl 80. yılını kutlayan Santa Farma’nın GEBKİM OSB’de bulunan üretim tesisine solid ambalaj alanı kapasite planlarının oluşturulması sonucunda artan üretim taleplerini karşılamak için güncel teknolojileri destekleyen ve ambalajlama alanında farklı esnekliklere sahip yeni bir blister ve kutulama hattı eklendi.

Çocuk emniyet bariyerli blister yapma özelliğine de sahip yeni hat ile üretim alanında yeni gelişmeler sağlandı.

Yeni Blister ve Kutulama Hattı;

• PVC/PVDC, ALU-ALU, Aclar gibi standart blister malzemeleri dışında “Child-Resistant Lidding” materyalleri ile çalışmakta olup çocuk emniyet bariyerleri blister yapma özelliğine sahiptir.

Dakikada 350 blister ambalaj hızına sahip olup solid ürünlerin ambalaj alanına yıllık 13.000.000 kutu ilave ambalajlama kapasitesi kazandırmıştır. Toplam solid ambalaj alanı kapasitesine %10 oranında artış sağlamıştır.

• Blister ve kutulama hattı otomatik şirinkleme, kolileme makineleri ve otomatik yükleme sistemi ile birlikte tam otomasyona dayalı sistemde solid formların ambalajlanmasını sağlar.

• Hat üzerinde bulunan hat sonu ekipmanları ile tüm Track&Trace sürecini otomatik gerçekleştirerek ürünlerin ağırlık kontrollerini online gerçekleştirir.

• İlaç serilizasyon gereksinimleri ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğinden, İzlenebilir Kalite Sistemi (TQS) gibi son derece esnek Takip ve İzleme sistemleri ile donatılmış yeni blister hattımız farklı pazarlar için uygun çözümler sunmaktadır.

Kırmızı reçeteli, yeşil reçeteli ve normal reçeteyle verilmesi gereken izlemeye tabi beşeri tıbbi ürünlerin dış ambalajlarına ambalaj bütünlüğünün korunmasını sağlayan emniyet bandı yapabilme özelliğine sahiptir.

Güncel teknolojiler ile donatılmış olan blister hattı tüm ambalaj bileşenlerinin doğrulamasını sağlayacak olan farmakod okuma sistemleri ile yüksek güvenirliğe sahip paketleme çözümleri sunar.


Üretimde sürdürülebilirlik ve otonomizasyon sağlamayı hedefleyen Santa Farma İlaç, ilaç üretimi alanında yatırımlarını artırarak ilaç sektöründe büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nda en büyük ilaç firmaları arasında 7’nci sırada yer alan Santa Farma İlaç CEO’su Sami Kiresepi, “2023 yılı tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de zorlayıcı bir yıl olmasına rağmen, ISO 500 listesine girmemiz, Santa Farma'nın sektördeki öncülüğünü ve yenilikçiliğini bir kez daha kanıtlıyor. 2015 yılında GEBKİM OSB’ye taşıdığımız üretim tesisimizi her geçen gün yeni teknolojilerle donatmaya devam ediyoruz. Büyüme stratejilerimiz kapsamında yaptığımız yatırımlarla üretim sürdürülebilirliğini geliştirerek yalnızca ülkemiz ve ihracat yaptığımız ülkeler için üretim yapmakla kalmayıp, yurtdışından ürün ithal etmekte olan global ve yerli ilaç firmalarına da yerelleşme adına destek vermekteyiz. Santa Farma İlaç olarak her geçen gün yatırımlarımızı akılcı gücümüz ile genişleterek geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz.”


Sağlık Çalışanı Mısınız?

Sağlık çalışanları haricindeki kişilerin bu bölüme girmemeleri ve sitemizin diğer sayfalarına geri dönmeleri önerilmektedir. Bu bölüme girmek için lütfen bir sağlık çalışanı olduğunuzu onaylayınız.

Evet Hayır